Leasemaatschappijen

Er zijn veel Nederlandse private leasemaatschappijen, en er komen er ook steeds meer bij. Het is zo dat het leasen van een auto voor steeds meer particulieren aantrekkelijk wordt. De prijzen blijven dalen, waardoor je tegenwoordig al heel goedkoop in een leaseauto kan stappen. De leasebedrijven gaan de prijzenstrijd met elkaar aan en de particulier profiteert hiervan. Ook de toenemende concurrentie zorgt voor prijsverlagingen. Het is dan ook niet vreemd dat het rijden van een leaseauto nu al veel voordeliger is dan 5 jaar geleden. Dit wil zeggen dat de prijzen niet of nauwelijks zijn gestegen in deze periode, terwijl het inkomen wel (licht) is toegenomen. In verhouding is een leaseauto nu dus goedkoper dan 5 jaar terug.

Nederlandse private leasemaatschappijen 

Er zijn veel Nederlandse private leasemaatschappijen, en er komen er ook steeds meer bij. Het is zo dat het leasen van een auto voor steeds meer particulieren aantrekkelijk wordt. De prijzen blijven dalen, waardoor je tegenwoordig al heel goedkoop in een leaseauto kan stappen. De leasebedrijven gaan de prijzenstrijd met elkaar aan en de particulier profiteert hiervan. Ook de toenemende concurrentie zorgt voor prijsverlagingen. Het is dan ook niet vreemd dat het rijden van een leaseauto nu al veel voordeliger is dan 5 jaar geleden. Dit wil zeggen dat de prijzen niet of nauwelijks zijn gestegen in deze periode, terwijl het inkomen wel (licht) is toegenomen. In verhouding is een leaseauto nu dus goedkoper dan 5 jaar terug.

 

Welke private lease aanbieders zijn er?

Je kan bij veel leasemaatschappijen particulier een lease contract afsluiten. Onder de meest bekende private lease aanbieders vinden we onder meer Alphabet private lease, ANWB Lease, Athlon private lease, DirectLease, JustLease, LeasePlan, MijnDomeinAuto en YourLease. Natuurlijk zijn er ook nog heel wat ondernemingen waar je een leasecontract kan afsluiten voor zakelijk gebruik van de leaseauto. Als je voor uitsluitend persoonlijk gebruik een leasecontract wilt afsluiten, dan is het dus belangrijk op zoek te gaan naar leaseondernemingen die je hier mogelijkheden toe bieden. Het is namelijk zo dat er ook veel leasebedrijven zijn die zich uitsluitend bezig houden met zakelijke leasing. Als particulier kan je hier niet terecht.

 

Wanneer zakelijk of particulier gaan rijden?

Met een zakelijk leasecontract moet je er rekening mee houden dat je in verreweg de meeste gevallen slechts een heel beperkt aantal kilometers privé mag rijden met de auto. Uiteraard liggen de voorwaarden per leaseonderneming verschillend, en daarnaast is het ook zo dat deze voorwaarden verschillend kunnen zijn per leasevorm die je aan wilt gaan. Voor de zakelijke rijder zijn er namelijk meerdere leasevormen, waaronder operational lease en financial lease. Wil je als particulier leasen? Dan heb je slechts één optie, en dat is privatelease, ofwel privé lease. Als je de auto ook zakelijk gebruikt, dan rijd je vaker een behoorlijk aantal kilometers per jaar. Hier moet je extra voor betalen als het om een particulier geleasede auto gaat. Daarom is een zakelijk leasecontract dan eigenlijk altijd beter.

 

Een leasemaatschappij kiezen voor privatelease

Wanneer je voorkeur uitgaat naar lease van een auto op privé basis, dan is het goed om de mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Niet alleen is het zo dat de leasebedrijven onderling een heel verschillend aanbod kunnen hebben, maar er kunnen ook behoorlijke verschillen zitten in de voorwaarden. De tarieven kunnen tot wel tientjes uit elkaar liggen en dat betekent natuurlijk ook dat je jezelf goed in de vingers kan snijden als je niet even goed vergelijkt voordat je een contract afsluit voor een leaseauto.

 

Gaan voor de goedkoopste leasemaatschappij?

Het is natuurlijk altijd heel verleidelijk om gewoon voor de goedkoopste optie te gaan. Is dit met een leaseauto wel verstandig? Soms wel, maar dat moet je wel even uitzoeken. Het is namelijk zo dat je niet alleen te maken hebt met de maandprijs, maar ook met eindeloos veel voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de looptijd. Wellicht wil jij de auto maar twee jaar besturen, terwijl je met het goedkoopste leasecontract verplicht bent om de auto voor de duur van vijf jaar te gaan besturen. Dit is slechts een enkel aandachtspunt. Denk bijvoorbeeld ook aan het eigen risico in het geval van schade aan de auto, waarbij er geen andere partij is om de schade op te verhalen. Dit zijn toch wel belangrijke zaken die je terug kan vinden in de voorwaarden. Het is belangrijk dat zowel de voorwaarden als de maandtarieven bij je passen.

 

De beste leasemaatschappij voor jou vinden

De beste leasemaatschappij staat niet vast. Wat voor jou de beste is, kan voor een ander wel de meest beroerde keuze zijn, en andersom. Zoals gezegd is het belangrijk dat alles bij je past, van maandtarieven tot voorwaarden en van auto tot afhaalpunt. Zeker dit laatste is ook wel even belangrijk om op te letten. Er zijn namelijk ondernemingen die de auto bij jou thuis afleveren of klaarzetten bij een dealer bij jou in de buurt, maar er zijn ook bedrijven die slechts één locatie in Nederland gebruiken waar alle leasers de auto zelf moeten komen ophalen. Als deze locatie zich aan de andere kant van Nederland bevindt, dan kan dit voor jou een spelbreker zijn.

 

Waarom kiezen voor private lease?

Met deze leasevorm kan je van veel voordelen profiteren. Op de eerste plaats kan je natuurlijk in een splinternieuwe auto stappen zonder dat je ook maar iets van je spaarrekening hoeft te halen. Je hoeft geen grote uitgave te doen, maar rijdt wel direct nieuw. Wel is het goed om erop te letten of je aanvangskosten betaalt. Bij sommige maatschappijen kunnen deze kosten namelijk tot in de honderden euro’s lopen, terwijl andere leaseondernemingen deze kosten helemaal niet in rekening brengen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om kosten voor de wegenbelasting, de verzekering, voor reparaties en het voeren van onderhoud aan de auto. Deze kosten zitten namelijk allemaal bij de maandprijs inbegrepen. Je betaalt enkel het maandtermijn voor leasing en je benzine. Meer niet!

 

Minder zorgen met een private lease auto

Je weet precies wat je elke maand voor je auto betaalt. Hier komen de tankbeurten nog bij, en eventuele bezoekjes aan de wasstraat. Hier heb je natuurlijk zelf de hand in. Je weet hoeveel je rijdt en als je auto een schoonmaakbeurtje nodig heeft, dan kan je zelf ook een emmertje met sop pakken. Hierdoor heb je altijd een optimale grip op de uitgaven als het om de auto gaat. Dit geeft veel mensen een stukje financiële rust. Met een eigen auto heb je deze zekerheid om de financiën een stuk minder. Van het ene op het andere moment kan er iets mis zijn met je auto en kan er een dure reparatie nodig zijn, bijvoorbeeld, of heel onverwachts komt de auto niet door de Apk-keuring. Allemaal zaken waar je je met een leaseauto geen zorgen meer om hoeft te maken.

 

Goedkoop een auto leasen, kan dat?

Het privé leasen van een auto hoeft zeker niet duur te zijn. Voor een deel heb je de kosten zelf in de hand. De prijzen worden hoger naar mate je ook kiest voor een grotere auto of voor een auto met een hogere cataloguswaarde. Wanneer je kiest voor een kleinere auto, van een voordelig merk en in een standaard uitvoering, dan kan je dus profiteren van de laagste maandtarieven. Verreweg de meeste automerken hebben tegenwoordig zeer voordelige auto’s in het assortiment, waardoor je ook van vrijwel ieder merk wel een goedkope optie kan vinden.

                       

Hoe werkt private lease?

Het is heel eenvoudig. Je kiest een auto die je wilt gaan rijden met privé lease. Vervolgens kan je gaan bekijken bij welke leaseondernemingen je deze specifieke auto kunt krijgen met een contract voor privégebruik. Je kunt deze stappen ook omdraaien als het je niet veel uitmaakt in wat voor auto je gaat rijden. In dat geval kan je eerst de leasebedrijven met elkaar vergelijken en bij de onderneming die voor jou het beste is een keuze maken uit het aanbod. Bij verreweg de meeste bedrijven kan je alles online regelen. Wanneer je de aanvraag hebt ingediend, dan kan het zijn dat de onderneming nog vraagt om aanvullende gegevens, zoals een kopie van de bankpas, een identiteitsbewijs en / of een loonstrook. Na acceptatie van de aanvraag krijg je van de onderneming alle nodige informatie, bijvoorbeeld over het voldoen van de eerste termijn en over het ophalen of aanleveren van de leaseauto.

 

Is occasion lease op privé basis mogelijk?

Het is zeker mogelijk om als particulier te kiezen voor occasion lease. Met deze leasevorm ga je in een occasion rijden. Dit is geen occasion van vijftien jaar oud, bijvoorbeeld, maar in de meeste gevallen een nog relatief jonge occasion. Het gebeurt vaker dat een auto eerst voor een vaste termijn is geleased als nieuwe auto en dat deze na afloop van dit contract opnieuw voor leasing wordt aangeboden. De auto is dan al gedurende één leasecontract bestuurd en is niet volledig nieuw meer. Wel weet je zeker dat het voertuig voortdurend goed onderhouden is. Je hoeft dan ook zeker niet bang te zijn dat je per definitie met veel reparaties te maken krijgt als je gaan voor het leasen van een occasion. Integendeel! Ook hier gaat het om hoogwaardige voertuigen.

           

Private lease aanbieding       

Bij vrijwel iedere leasemaatschappij kan je met grote regelmaat gebruik maken van een aantrekkelijke private lease aanbieding. Dit betekent dat je een auto kan leasen tegen een nog lagere prijs dan gewoonlijk. Soms kan je met een aanbieding wel tientjes per maand besparen, waardoor de besparing over een heel contract gezien behoorlijk op kan lopen. Dat is natuurlijk altijd leuk! Het is dan ook altijd goed om, voorafgaande aan het maken van een keuze voor een leasemaatschappij, eens te kijken waar je eventueel terecht kunt voor een scherpe privatelease aanbieding. Je doet jezelf gegarandeerd een groot plezier.