Private Lease Merken

Private lease is dé leasevorm voor particulieren die een leaseauto willen gaan rijden. Wanneer je als particulier interesse hebt in private lease, ook wel privé lease genoemd, dan heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Een auto leasen voor privé gebruik wordt steeds aantrekkelijker, vooral omdat steeds meer mensen nieuw willen rijden zonder een grote uitgave te doen voor de aanschaf van een auto. Privé lease is dan een uitstekende optie. Met privé lease kan je een auto leasen voor privé gebruik voor een vaste periode. Dit doe je tegen een vast maandtarief. Je kunt heel voordelig een auto leasen voor privé gebruik. De tarieven van private lease liggen namelijk aanzienlijk lager dan die van de leasevormen voor zakelijk gebruik.

Waarom een privé lease auto?

Met een privé lease auto kan je alle kanten op, letterlijk. Je hebt de vrijheid met de lease auto die je ook hebt als je een eigen auto hebt. Je kunt dan ook gewoon met de auto op vakantie gaan als je dat wilt. Een groot voordeel van een privé lease auto is dan ook dat je deze kunt zien als een eigen auto, maar met beperktere mogelijkheden. Je kunt ermee rijden zoveel als je wilt, zolang je maar een juist aantal kilometers doorgeeft aan de leasemaatschappij. Natuurlijk is het niet toegestaan om dingen aan de private lease auto aan te passen, zoals het plaatsen van stickers of het blinderen van de ruiten. Hierover kan je altijd meer lezen in je leaseovereenkomst van je privé lease auto.

 

Welke auto’s kan je particulier leasen?

Als je privé een auto wilt leasen, dan heb je een ruime keuze aan merken en modellen. De keuzemogelijkheden voor particulier leasen doen dan ook zeker niet onder aan die van zakelijk leasen. Je kunt privé een auto leasen van onder meer de merken Kia, Ford, Toyota, Peugeot, BMW, Volkswagen en Mini. Daarnaast zijn er natuurlijk ook meerdere mogelijkheden voor particulier leasen als het gaat om de modellen. Je kunt een kleinere privé auto leasen, zoals een Peugeot 108, een Fiat 500, een Mini Cooper, een Toyota Aygo of bijvoorbeeld een Volkswagen Up!, maar je kunt ook een grotere privé auto leasen, zoals onder meer de Nissan Qashqai, de Opel Astra, de Mercedes C160 of de Renault Captur. Het aanbod auto’s voor particulier leasen is bijzonder rijk en veelzijdig.

 

Wat kost een private lease auto?

Als je kiest voor particulier auto lease, dan kies je voor een vast maandbedrag voor de private lease auto. De kosten per maand zijn per leasemaatschappij en per soort private lease auto verschillend. Zo kunnen de kosten van private lease bij de ene maatschappij tot wel tientjes per maand hoger of lager liggen dan de kosten van private lease bij een tweede maatschappij, voor dezelfde auto. Het is juist daarom altijd belangrijk om de kosten van private lease voor een bepaalde auto te vergelijken om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Particulier auto lease kan heel voordelig zijn, maar dan is het vaak niet verstandig om voor de eerste de beste optie te gaan. Om particulier auto lease zo goedkoop mogelijk voor jezelf te maken is het nodig om de mogelijkheden naast elkaar te leggen en bewust te kiezen.

 

Privé een auto lease contract afsluiten

Als je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde privatelease auto, dan kan je privé een auto lease contract afsluiten bij de betreffende maatschappij. Natuurlijk is het belangrijk om eerst alle zaken goed te bekijken, en je niet direct blind te staren op de kosten van de privatelease auto. Alle zaken die in een overeenkomst komen te staan zijn belangrijk om even aandacht aan te besteden. Denk aan pechhulp in binnen- en buitenland, aan alle zaken met betrekking tot eventuele schade en aan de looptijd. Kan jij je overal goed in vinden? Dan kan je privé een auto lease contract afsluiten voor de betreffende privatelease auto.

 

Waarom is autolease particulier anders dan zakelijk?

Autolease particulier en zakelijk zijn totaal verschillen van elkaar. Dit heeft met meerdere zaken te maken. Bij autolease particulier wordt er in de meeste gevallen minder met de auto gereden. De kilometerstand zal bij het inleveren van de auto van private lease dan ook lager zijn dan van een auto die zakelijk geleased is. Een auto met private lease loopt daardoor ook minder risico op schade dan een zakelijke leaseauto. Uiteraard hoeft een auto van private lease niet op een zakelijke balans worden gezet, wat bij sommige zakelijke leasevormen wel het geval is. Daarnaast zijn er zakelijke leasemogelijkheden waarbij het bedrijf de grootste verantwoordelijkheid over de leaseauto heeft en er zijn mogelijkheden waarbij de leasemaatschappij de grootste verantwoordelijkheid draagt. Bij privé leasen bestaat dit verschil niet.

 

Privé leasen kan voordeliger zijn dan een eigen auto

De tarieven van privé leasen liggen vrij laag. De laatste jaren zijn de tarieven voor privé leasen aanzienlijk lager geworden door de toenemende concurrentie in de markt. Privé autolease is daarmee voor iedereen goedkoper geworden en er zijn mogelijkheden die ervoor zorgen dat privé autolease zelfs goedkoper is dan het hebben van een eigen auto. Als je zelf een relatief oude auto hebt, dan heb je vaak te maken met meer reparaties en groter onderhoud. Daarnaast betaal je wegenbelasting en natuurlijk kosten voor de autoverzekering. Als je deze kostenposten over een jaar bij elkaar optelt en vervolgens deelt door twaalf, dan zal je zien dat er nog een aanzienlijk bedrag uit komt. Voor een nieuwe eigen auto betaal je weer veel meer aan verzekeringskosten. Privé autolease kan dan voordeliger uitkomen per maand.

 

Een zakelijke lease auto particulier gebruiken

Als je een zakelijke lease auto particulier gebruikt, dan is dit slechts beperkt toegestaan. Er is natuurlijk niet voor niets een verschil tussen particuliere lease en zakelijke lease. Je kunt een zakelijke lease auto particulier gebruiken tot een maximaal aantal kilometers op jaarbasis. Het is goed om te weten dat woon-werkverkeer hier in de meeste gevallen niet bij meegerekend wordt. Uiteraard kan je dit nalezen in je leasecontract. Het is niet toegestaan om een zakelijke lease auto voornamelijk particulier te gebruiken. In dat geval kan je beter kiezen voor particuliere lease.

 

Kan iedereen een lease auto met privé lease contract afsluiten?

Een lease auto met privé lease contract kan worden afgesloten als je aan alle eisen voldoet. Dit betekent dus ook dat niet iedereen zomaar een lease auto met privé lease contract kan afsluiten. Je kan een contract voor een lease auto als particulier afsluiten als je een rijbewijs hebt en een vast inkomen. Dit zijn de twee belangrijkste zaken die je moet overleggen met de leasemaatschappij als je een lease auto particulier wilt gaan besturen. De leasemaatschappij wil immers zeker weten dat je de financiële verplichting aankunt. Bij sommige leasebedrijven kan je geen lease auto als particulier aanvragen als je een BKR-registratie hebt of als ZZP’er / freelancer zonder vast inkomen werkt. Dit is verschillend per leasemaatschappij.

 

De mogelijkheden voor particuliere lease vergelijken

Als je voorkeur uitgaat naar particuliere lease, dan is het goed om alle mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Vergelijk de mogelijke merken en modellen, de tarieven, de looptijden, enzovoorts. Het is goed om alles te weten voordat je een particulier lease contract afsluit. Je zit toch aan een particulier lease contract vast als je deze eenmaal ondertekent hebt en je gaat hiermee een financiële verplichting voor langere periode aan. Sluit pas een particulier lease contract af als je zeker weet dat deze perfect bij jou past. Zoek verder wanneer dit niet het geval is.

 

Hoe werkt private lease?

Hoe werkt private lease nu precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je zoekt een geschikte leasemaatschappij, je kiest de juiste auto, je vraagt deze aan en na goedkeuring door de leasemaatschappij wordt er een afspraak met je gemaakt om de auto af te halen of om de auto te laten bezorgen bij je. In sommige gevallen wordt er een verhoogde eerste maandtermijn gevraagd voorafgaande aan het ontvangen van de lease auto, echter, niet alle leaseondernemingen doen dit. Ook dit is dan ook het vergelijken waard.

 

Hoe werkt private lease bij een dealer?

Je kan soms ook een private lease contract afsluiten via een merkdealer. Hiervoor hanteert de dealer eigen regels, eisen en richtlijnen. Je kunt dan het beste vragen naar de werkwijze bij de betreffende merkdealer van je keuze. Houd er wel rekening mee dat de tarieven bij dealers voor private lease vaak wat hoger liggen dan bij online aanbieders en leasemaatschappijen die zich uitsluitend met lease bezig houden.

 

Private lease aanbieding

Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk uit zijn als je gaat voor een private lease auto. Je kan dan zoeken naar een aantrekkelijke private lease aanbieding die bij je past. Diverse leaseondernemingen bieden met regelmaat mooie private lease aanbiedingen aan. Zo kan je eens kijken bij JustLease, bij YourLease of bijvoorbeeld bij Stern voor een scherpe private lease aanbieding. Met een goede private lease aanbieding kan je soms tot wel tientjes per maand besparen, in de eerste paar maanden of gedurende de hele looptijd van het contract. Zeker de moeite van het checken waard dus!