Private Lease Auto Uitvoeringen En Opties

Kies je voor private lease, dan is het kiezen van het automerk en model slechts een stap van het bestelproces. Je moet namelijk nog beslissen welke uitvoering je wilt gaan rijden en welke extra’s en opties jij bij je auto wilt afnemen. In dit artikel vertellen wij je alles over uitvoeringen en opties.

 

Private lease uitvoeringen

Lease auto uitvoeringen

De meeste leasemaatschappijen hanteren een drietal uitvoeringsmogelijkheden. Voor het gemak noemen wij deze uitvoeringen de standaard, comfort en luxe uitvoering. Het kan zijn dat een leasemaatschappij hiervoor een andere term gebruikt of een andere specificaties hanteert. Wij hebben de uitvoeringen omschreven aan de hand van de specificaties die wij het meeste treffen tijdens onze private lease vergelijking.

Standaard uitvoering

De standaard uitvoering is de meest voordelige uitvoering. Toch is de standaard uitvoering alles behalve karig. De meeste leasemaatschappijen leveren een standaard uitvoering met onder andere airconditioning, elektrische ramen voor, elektrische buitenspiegels, een verstelbaar stuur en centrale deurvergrendeling. De meeste leaseauto’s worden afgeleverd op lichtmetalen velgen, zijn voorzien van een degelijke multimedia installatie met USB ingang en zijn voorzien van de belangrijkste veiligheidsaspecten.

Comfort uitvoering

De comfort uitvoering is de middenklasse uitvoering in het leaseaanbod. Toch is dit, in vergelijking tot een koop-auto, absoluut geen middenklasse uitvoering maar voor de meeste autorijders hun begrippen en behoorlijk luxe uitvoering. De comfort uitvoering is voorzien van alle gemakken van de standaard uitvoering, aangevuld met onder andere een cruise control, elektrische ramen achter en een armsteun. De meeste leasemaatschappijen leveren deze uitvoering met een luxere velg, chrome accenten en een leder stuurwiel. Ook het multimediasysteem wordt rijker uitgevoerd met onder andere bedieningsmogelijkheden in het stuur, een touchscreen, bluetooth en aanvullende telecom ondersteuningen. Op gebied van veiligheid wordt de comfort uitvoering door de meeste leasebedrijven voorzien van extra’s als regensensoren en lichtsensoren.

Luxe uitvoering

De luxe uitvoering is een zeer complete uitvoering die alle comfort van de standaard en de comfort uitvoering heeft met nog een flinke schep luxe daarbovenop. De luxe uitvoering heeft in de meeste gevallen een start-stop systeem en climate controle. Een luxe uitvoering wordt vaak afgeleverd met aanvullende mistlichten voor, extra speakers, park assist, lane assist en nog veel meer luxe.

 

Private lease extra’s

Afhankelijke van de private lease aanbieder is de auto vaak aan te vullen met extra’s. Deze extra’s komen echter wel tegen een meerprijs. Je kunt hierbij denken aan een navigatiesysteem, Parrot telefoniesysteem, luxer audiopakket, DVD spelers, losse cruise control (indien je geen comfort uitvoering wil maar wel cruise control) of een trekhaak.

Private lease opties

Aanvullende private lease opties

Naast extra’s zijn er vaak ook aanvullende opties af te nemen. Denk hierbij aan all season banden, inzittendenverzekeringen, eigen risico verlaging, pechhulp binnen- en buitenland, verzekering voor ontbinden contract bij ontslag en nog veel meer.

Private lease opties

Conclusie – Een private lease contract afsluiten is meer dan een auto uitzoeken en bestellen. Je kunt werkelijk alle kanten op met je leasecontract. Toch moet je wel scherp blijven, want laat je je verleiden door een scherpe aanbieding, dan kunnen de kosten gemakkelijk oplopen wanneer je het pakket gaat aanvullen. Ga voor jezelf na of je deze opties en extra’s echt nodig hebt en of je het meer bedrag ervoor over hebt. Je moet er immers gedurende de hele contractduur voor betalen.

 

17 August, 2016

Comment