Private Lease Occasion

Maakt het voor jou niet uit dat een auto een auto niet gloednieuw is? Dan is occasion lease echt iets voor jou. Je leaset een bijna nieuwe auto voor een laag bedrag per maand tegen een relatief korte looptijd van het leasecontract. Wil jij voordelig een bijna nieuwe auto rijden? Vergelijk lease occasions en zie of er een leuke auto voor jou bij zit. Tip, vergelijk per model auto want er zijn meestal diverse modellen en uitvoeringen op voorraad.

Wat is private lease occasion?

Beschik je niet over voldoende middelen om een nieuwe auto privé te leasen, maar ben je wel erg geïnteresseerd in het concept private lease? Dan hebben we nu de ideale oplossing: private lease occasion. Hoe gaat het in z’n werk? Nou, heel simpel. Je bekijkt het ruime assortiment tweedehands auto’s die beschikbaar zijn voor privé lease. Zit daar een auto tussen die je aanspreekt dan neem je contact op met de betreffende leasemaatschappij. In geval van de leasemaatschappij Helder kun je ook een aanbod aanvragen en zo helpen ze je met het kiezen van een auto die het beste bij jou past. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je specifieke wensen hebt omtrent de kleur, velgen en/of uitrusting. Op deze manier wordt er gezorgd dat je wensen altijd bij je behoeften aansluiten. Ook goed om te weten is dat de auto’s nooit ouder zijn dan 4 jaar en nooit meer dan 100.000 kilometer hebben gereden. Bovendien beschikken de ex-leaseauto’s altijd over de meest voorkomende opties, zoals airconditioning, centrale deurvergrendeling, radio/cd-speler, airbags en ABS.

 

Welke tweedehands auto’s kun je rijden met private lease?

Met occasion private lease heb je een ruime keuze aan auto’s. Tuurlijk het aanbod is kleiner dan bij het leasen van een ‘nieuwe auto’, echter zit er altijd wel een gebruikte auto tussen die bij je past. De meest populaire occasion lease auto’s zijn de Renault Twingo, de Citroen C1 en de Seat Mii. Dit zijn de zogenoemde stadsauto’s die vallen in het A-segment. Wil je een grotere auto middels particulier auto lease leasen? Dan is dat ook mogelijk. Denk hierbij aan auto’s uit het B, C en D-segment, zoals de Volkswagen Golf, Skoda Octavia en de Nissan Qashqai. 

 

Wat kost een gebruikte auto met privé lease?

Besluit je te kiezen voor het privé leasen van een tweedehands auto? Dan kies je voor duidelijkheid en zorgeloos rijden. Je rijdt namelijk de auto voor een vast maandbedrag. Dit maantarief komt tot stand door het kiezen van een looptijd en de gewenste jaarkilometrage. De regel is: hoe langer de looptijd en hoe lager het jaarkilometrage, des te lager is het maandelijks te betalen bedrag. Je hebt het dus eigenlijk zelf een beetje in de hand. Echter, het is raadzaam om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, aangezien de prijzen per leasemaatschappij sterk kunnen verschillen. Per maand kan het slechts een tientje schelen, maar bekijk je het over de gehele looptijd, dan ziet het er al heel anders uit. Vergelijken dus!

 

Waarin zit het verschil tussen private lease en private lease occasion?

Het verschil tussen ‘gewoon’ private lease en occasion private lease zit hem vooral in de prijs. Omdat het bij occasion lease een gebruikte auto betreft, valt het maandbedrag aanzienlijk lager uit. Een ander verschil is dat je bij sommige leasemaatschappijen, zoals Helder, een leaseauto kiest die echt bij je past. Gedurende de zoektocht helpt de leasemaatschappij je de beste keuze te maken. Tenslotte zit je, in tegenstelling tot ‘gewoon’ private lease, niet aan een abonnement vast. Je kunt dus gewoon het contract om wat voor reden dan ook beëindigen, zonder dat je daarvoor een boete moet betalen.

 

Kan iedereen een gebruikte auto particulier leasen?

In principe kan iedereen die geïnteresseerd is in occasion private lease een gebruikte auto leasen. Echter dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste dien je (vanzelfsprekend) te beschikken over een geldig rijbewijs. Ook wordt er gecheckt of je qua financiën in aanmerking komt voor private lease occasion. Dit wordt gedaan aan de hand van een (BKR) kredietcheck. Net als bij alle andere leasemaatschappijen betreft dit een normale procedure, omdat men niet wil dat de bereider door het vaste maandbedrag in financiële problemen komt. Afhankelijk van de leasemaatschappij wordt deze check wel of niet bij het BKR uitgevoerd en dus wel of niet geregistreerd.

 

Wat krijg je voor het vaste maandbedrag?

Naast de auto, krijg je natuurlijk meer bij occasion private lease. Zo krijg je, afhankelijk van de gekozen leasemaatschappij verschillende zaken gratis. Dit kan bijvoorbeeld zijn pechhulp, een vervangende auto bij schade et cetera. Qua kosten zitten de vaste kosten die bij het rijden van een auto gemoeid zijn, bij de prijs in. Deze vaste kosten zijn: afschrijving van de auto, rente, wegenbelasting, btw, verzekering (WA), onderhoud, banden, schadeherstel en reparaties. Het enige wat je zelf dient te betalen is de brandstof. Lekker makkelijk dus!

 

Waarom is particulier occasion lease anders dan zakelijke lease?

Tweedehands auto lease particulier verschilt ten opzichte van zakelijke lease. Dit heeft een aantal redenen. Zo is privé lease bedoelt voor personen die normaal gesproken minder rijden dan zakelijke rijders. Hierdoor zal de eindkilomterstand bij inlevering lager uitvallen. Hierbij is ook sprake van een kleiner risico op schades in vergelijking met zakelijke leasecontracten. Vanzelfsprekend hoeft een auto gefinancierd door middel van private lease niet op de zakelijke balans te staan. Bij sommige zakelijke leasecontracten is dit wel het geval.

 

De mogelijkheid om occasion private lease te vergelijken

Op zoek naar een goedkope leaseauto? Dan ben je met het particulier leasen van een gebruikte auto aan het goede adres. Echter, de prijzen en voorwaarden van dergelijke tweedehands leaseauto’s kunnen wel flink verschillen. Het is dus raadzaam om alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Door gebruikte auto’s te vergelijken op merk, type, tarieven, looptijden enzovoorts, maak je altijd een goede keuze.

 

Aanbiedingen van private lease occasions

Als je een tweedehands auto door middel van private lease wilt rijden dan ga je natuurlijk op zoek naar de laagste prijs. Dit kan gemakkelijk op een privé lease vergelijk site als privateleaseaanbieders.nl. Zo weet je altijd welke deal het beste bij je past. Verschillende leasemaatschappijen komen regelmatig met aantrekkelijke private lease occasion deals. Neem bijvoorbeeld is een kijkje op ANWB of Helder en profiteer van een scherpe occasion deal. Je kunt al snel enkele tientjes per maand besparen en over de gehele looptijd gezien betreft dat al snel enkele honderden euro’s!

Occasion private lease